Hospitalisatie

Onze praktijk beschikt over een aparte opnameruimte waar we ernstig zieke dieren, dieren na een operatie of tijdens een onderzoek of behandeling kunnen hospitaliseren. We hebben een opnamecapaciteit voor minstens 9 dieren. In de opname staan roestvrij stalen hokken die we gemakkelijk en grondig kunnen reinigen.

Opgenomen dieren krijgen een schoon deken en onderlegger. Na een operatie of handeling onder narcose kan het dier gaan afkoelen. We monitoren de temperatuur tijdens de narcose op regelmatige tijdstippen. Bij een te lage lichaamstemperatuur kunnen we een infraroodlamp en/of warmtematje bij de patiënt voorzien. Bij een te hoge temperatuur voorzien we koeling

Onze praktijk beschikt over meerdere digitale infuus- en spuitpompen. Deze verzekeren een exacte infuushoeveelheid en medicatie toediening, ook 's nachts. Dit is vooral van belang bij hele kleine patiënten waarbij de klassieke druppelteller een te grote foutenmarge heeft.

Honden die bij ons verblijven, worden regelmatig op onze uitlaatweide gelaten. Bij katten voorzien we een kattenbak.

Voor patiënten die benauwd zijn en in ademnood verkeren, bv. bij hart- en longpatiënten, beschikken we over een ingebouwde zuurstofaanvoer in de opname. Kleine dieren plaatsen we in de zuurstofkooi. Bij grote honden plaatsen we een neusslangetje waarlangs zuurstof wordt toegediend. De zuurstof kan tijdens het aanvoeren door een waterreservoir worden gestuurd om aërosoltherapie te kunnen doen.