Algemene diergeneeskunde

Zowel bij kleine kwaaltjes als ernstige aandoeningen proberen we de beste oplossing voor uw dier te bieden.

Elke consultatie begint met een vraaggesprek en een algemeen klinisch onderzoek. Hierbij worden steeds de slijmvliezen, lymfeknopen, ademhaling, hart en temperatuur gecontroleerd. Verder wordt het gebit, de ogen en oren nagekeken en wordt de buik afgetast. Na dit basisonderzoek wordt uw dier verder onderzocht, afhankelijk van de aard van de klachten en wordt een passende behandeling ingesteld.

Preventieve geneeskunde zoals vaccinaties, sterilisaties en castraties, ontwormen, ontvlooien, ... vormen een onmisbaar onderdeel van ons werk. Tijdens de jaarlijkse vaccinatie wordt uw dier volledig nagekeken en kan er vaak in een vroeg stadium worden ingegrepen wanneer er problemen worden vastgesteld. U kan  natuurlijk ook steeds bij ons terecht met al uw vragen of opmerkingen.

In onze twee spreekkamers, elk voorzien van een uitgebreid instrumentarium, doen we basisonderzoeken en -behandelingen. Indien uitgebreider onderzoek nodig is, gebeurt dit in onze meer gespecialiseerde ruimtes zoals deze voor de medische beeldvorming, de operatiezaal, de tandheelkundige unit of de voorbereidingsruimte.

Wij kunnen ook dieren (langdurig) opnemen in onze hospitalisatieruimte zodat ook de intensieve verzorging zoals infuusbehandelingen, bloedtransfusies, stabilisatie en behandeling van kritieke patiƫnten, ... tot onze mogelijkheden behoren.