Covid-19 adviezen en informatie

Richtlijnen voor een bezoek aan onze praktijk

  1. Maximaal 1 begeleider per dier wordt toegestaan. Overige personen wachten buiten.
  2. We laten maximaal 1 persoon aan de balie, 2 personen in de grote wachtzaal en 1 persoon in de kattenwachtzaal toe. Gelieve de instructies van onze assitente op te volgen.
  3. Bij langdurige onderzoeken wordt uw dier opgenomen. U wordt telefonisch gecontacteerd tijdens en na de onderzoeken.
  4. Gelieve de 1,5 meter afstand tussen personen te respecteren.
  5. Als u zelf ziek bent, mag u onze praktijk NIET betreden. Neem telefonisch contact met ons op voor overleg.

Bij het negeren van deze richtlijnen, behouden wij ons het recht om u de toegang tot onze praktijk te ontzeggen.
Deze richtlijnen kunnen op elk moment verstrengd worden wanneer de situatie dit vereist.


Bestel tijdig medicatie en voeding

Vanwege het coronavirus wordt het steeds moeilijker om aan medische materialen te geraken, zo ook aan medicatie. De productie en de export hiervan worden over heel de wereld sterk aan banden gelegd en de grondstoffen voor medicijnen worden voornamelijk gebruikt voor de ontwikkeling van humane geneesmiddelen. Of er ook daadwerkelijk medicijntekorten zullen komen binnen de diergeneeskunde, valt nog af te wachten maar is zeer waarschijnlijk.Daarom adviseren we om ervoor te zorgen dat u voldoende medicatie op voorraad heeft om te anticiperen op eventuele tekorten. Dit kan uiteraard enkel voor medicatie die door ons aan uw dier voor langdurig gebruik is voorgeschreven en enkel voor de wettelijk maximaal toegestane hoeveelheden.

Wenst u medicatie te bestellen? Neem dan contact met ons op via info@daphethof.be, +32 3 667 62 63 of aan de balie. Wij bekijken per patiënt in hoeverre we u aan uw vraag kunnen voldoen.

!! Opgelet: wij bestellen enkel medicatie voor klanten die bij ons geregistreerd staan!!

!! Aangekochte medicatie kan achteraf in geen geval geretourneerd worden!!

Wij blijven bereikbaar!

De Belgische en Nederlandse lockdowns beginnen steeds meer vorm te krijgen. Scholen worden gesloten, café’s moeten dicht, evenementen worden afgelast, ... Gelukkig staat niet alleen de gezondheidszorg voor mensen centraal, maar vergeet onze overheid ook onze huisdieren niet. Alle nutsvoorzieningen die noodzakelijk zijn voor de verzorging van onze huisdieren, mogen open blijven. OOK ONZE PRAKTIJK ZAL GEWOON BEREIKBAAR BLIJVEN en zal de 24/7 telefonische bereikbaarheid voor spoedgevallen aanhouden.

Wij blijven zoals steeds ENKEL OP AFSPRAAK werken. We proberen het aantal mensen in de wachtzaal in de mate van het mogelijke zo sterk mogelijk te beperken en we nemen de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen in acht. Afhankelijk van het besmettingsgevaar, dragen onze dierenartsen en assistentes beschermende kledij zoals handschoenen en maskers.